Okulumuz Güvenli İnternet Kullanımında

Okulumuz Güvenli İnternet Kullanımında "eSafety Label Gold" Etiketine Sahip

eSafety Label(Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası) etiketi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Avrupa'nın 34 ülkesinin eğitim bakanlıklarının üye olduğu "Avrupa Okul Ağı(European Schoolnet) ve Avrupa Birliği Dijital Dönüşüm Ofisi" tarafından veriliyor. 2012 yılından bu yana verilen değerlendirme etiketinin amacı, başvuru yapan okullar ve öğrencileri internetin zararlarından korumak. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek imkânı buldukları başvuru sürecinin sonucunda elde edilen puana göre altın, gümüş ya da bronz etiket verilerek okulların güvenli internet kullanımı tescillenmiş oluyor. Bu alanda okulumuz Atatürk İlkokulu, güvenli internet kullanı konusunda farkındalık yaratmış olup; en yüksek seviye olan 'eSafety Label Gold' etiketine sahiptir. Kurumumuz eGüvenlik politikasını başarıyla uygulamakta ve tüm paydaşlarını güvenli internet kullanımına teşvik etmektedir.

12.01.2023 163

12-01-2023