eTwinning KAF DAĞI SERÜVENİ NİSAN AYI ÇALIŞMALARIMIZ

Alaplı Atatürk İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri Kaf Dağı Serüveni  adlı eTwinning projelerinin Nisan ayı çalışmalarına   Corona Virüs sebebiyle evlerinden devam edip, Anadolumuzun unutulan masalları içinde yer alan ''Nardaniye Hanım'' ve ''Küllü Fatma '' masallarını araştırdı.

01.05.2020 326

Dünya kültürü ile ortak özellikler taşıyan bu iki masal ile ile ilgili tanıtım   animasyonu hazırladılar. Masalların özetlerini yazan öğrenciler  ''Nardaniye Hanım'' masalı ile ilgili görsel anlatım; '' Küllü Fatma '' masalı ile ilgili olarak da özet sunum çalışmaları yaptılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100.yıl kutlama etkinliklerine uzaktan eğitim nedeniyle evlerinden coşku ile katılan 2-A  sınıfı ,  evlerini ve pencerelerini süsleyip günün anlam ve önemini belirten şarkı ve şiirler okuyup vido kaydı aldılar. Kayıtları birleştirerek sınıf adına ortak çalışmalar haline getiren 2-A sınıf öğretmeni Figen Özgül ERGÜN uzaktan eğitim sürecinde proje çalışmalarına evden devam edileceğini belirtti.

01-05-2020